Egyedi délutáni brit iskola Budapesten innovatív angol oktatási programmal.

Egyedülálló iskola vagyunk Budapesten: egy mini-brit iskola, amely innovatív programot nyújt olyan tanulóknak, akik nem angol nyelvű iskolákba járnak. Iskolánk lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy saját nemzeti oktatási rendszerük összes előnyét kihasználják, és mindezt brit rendszerű oktatással kombinálva.

Miért az ESB?

Iskolánk azzal az alapelvvel jött létre, hogy a brit és magyar oktatás összhangjával a legjobb oktatást nyújtsa.

Anyanyelvű tanárok

Iskolánkban minden egyes tanár anyanyelvként beszéli az angolt. Ez előnyös a gyermekek számára is, hiszen megismerkednek a tökéletes kiejtéssel, emellett a tanárok anyaországuk egyedi kulturális elemeit is behozzák a tantermekbe.

Tanfolyamok minden szint számára

Írás- és szóbeli angolt tanítunk 4-18 éves gyermekek számára. Kínálunk tanfolyamokat anyanyelvűeknek és nem anyanyelvűeknek egyaránt, valamint vizsgafelkészítőket (B2 és C1) is.

Könnyen elérhető helyszínek

Az ESB két helyszínen is elérhető: a 2. kerületi Tárogató út 2-4. alatt, ami a Hűvösvölgyi útnál található, közel a Pasaréti térhez és a Budagyöngye bevásárlóközponthoz. A második helyszín az Apor Vilmos téren van, a 12. kerületben, közel a MOM bevásárlóközponthoz.

Az ESB-élmény

Az English School of Budapest nem csak egy délutáni iskola. Annál sokkal több! A gyerekek játszva tanulnak angolul, miközben egy sor gyakrorlatias témával ismerkednek, hála egyedi megközelítésünknek és tananyagunknak.

Tanáraink és csapatunk

Büszkék vagyunk tanári karunkra, akik fiatalok, lelkesek és nagyon-nagyon barátságosak!

Bemutatkozik Oktatási Igazgatónk

Lisa Gillespie kanadai születesű, majd miután lediplomázott az USA-ban, Londonba költözött, hogy az Angol Nemzeti Alaptantervet tanítsa. 2017 óta Lisa már az ESB csapatának tagja!

Szenvedélyem a kisiskolás korcsoport oktatása és valóban hiszem, hogy minden gyermek egyedi, aki megérdemli a lehetőséget, hogy tanuljon és felfedezze mindazt, amit széles e világ nyújt!

Elsőosztályú alapok az elsőosztályú képzéshez

Jelentkezz az ESB-be és használd anyagainkat!

Saját könyvtár

Tanulóink minden szükséges anyagot megtalálnak ahhoz, hogy meglevő tudásukat tovább mélyítsék.

Online olvasóprogram

Olyan olvasóprogramot használunk, ami tökéletesen ötvözi az online olvasást a nyomtatott könyvekkel és felmérési eszközökkel.

Iskolán kívüli programok

Az év során számos programot szervezünk, hogy tanulóink megtapasztalhassák egy tipikus brit iskola mindennapi életét.

Tanári karunk

Üdvözlünk! Már várjuk, hogy élőben is találkozzunk, addig is olvasd rövid bemutatkozásunkat.

Lisa Gillespie

Oktatási igazgató

Daniel Russell

Angol tanár

Marcel Fanara

Angol tanár

Kelly Mackay

Angol tanár

Winfred Nyokabi

Angol tanár

Liam Redshaw

Angol tanár

Te

Téged keresünk!

Let us show you how we can help besides teaching English!

Az ESB neked való, ha...

szeretnéd, hogy gyermeked...

gyermeked...

Tudjuk, hogy nem egyszerű. Olvasd el igazgatónk üzenetét számodra!

Hosszú évek tapasztalatával pontosan tudjuk, mivel küzdenek meg a szülők... és itt vagyunk, hogy segítsünk!

Kedves szülők! Tudom, hogy éreznek!

5 gyermek édesapjaként az én fő szerepem a családi taxisofőr volt. 5 fős lojális klientúrám erőssége sajnos nem épp a megbecsülés volt, borravalóról meg persze még csak nem is hallottak!

Bár most már mind kirepültek a fészekből, a család heti menetrendjének megtervezése egy igazi kihívás volt. Foci, vívás, néptánc és az “Apa, muszáj elmennem a…” típusú programok folytatólagos listája természetesen mind ugyanazon a délutánon. A sofőr munkája stresszes!

Az ESB-nél ismerjük ezeket a problémákat, ezért kínálunk 20 különböző időpontot hétfőtől szombatig, 2 különböző helyen, hogy a szülők a lehető legrugalmasabban választhassanak.

Helyszíneink a 2. kerületi Tárogató úton és a 12. kerületi Apor Vilmos téren úgy lettek kiválasztva, hogy maximum 10 percen belül elérhetőek legyen budai otthonukból, vagy iskolájukból. Természetesen ajánlani fogjuk, melyik a legjobb csoport a gyermekének, de a lényeg, hogy a választás lehetősége nyitott!

Andy Thompson
Igazgató

Az ESB esszenciája a lehetőségek felfedezése

Egy újabb iskolán kívüli programot nehéz beilleszteni a menetrendbe, de itt vagyunk, hogy segítsünk!

10 perc alatt elérhető

Helyszíneink a 2. és 12. kerületben úgy lettek kiválasztva, hogy ne legyenek 10 percnél messzebb a budai otthonoktól és iskoláktól.

Könnyű az időpontok megtalálása

A szülők 20 különböző időpont és osztály közül választhatnak hétfőtől szombatig, 2 helyszínen, hogy a legnagyobb rugalmasságot nyújthassuk.

Az ESB remek értéket nyújt

Valódi versenytársaink a brit magániskolák az Egyesült Királyságban. Ugyanaz az odafigyelés, az oktatás minősége, de az ár töredékéért (és persze azok az iskolák nem 10 percre vannak!)

Helyszíneink

Az ESB két kerületben is megtalálható:

Visszajelzések

Hálásak vagyunk a kedves szavakért, amiket a több száz, már ESB-t megjárt gyermek szüleitől kapunk!

Három gyermekünk jár az ESB-be. Minden évben egyre jobban élvezik az órákat; a gyermekorientált metodológia a tematikus, izgalmas csoportos órák építik az önbizalmukat, a megízlelik milyen is a brit oktatási rendszer és élvezik az előnyeit. Az alacsony csoportlétszám és a közeli kapcsolat a tanárok és diákok közt egy nyugodt, pozitív atmoszférát hoz létre számukra. Mindannyiunknak tetszenek az iskolai programok és események is, valamint a tanárok strukturált hozzáállása a tanuláshoz.

Zoltán

Marci, Cili és Csabi apukája

Samu 6 hónapja kezdett az ESB-be járni. Teljesen kezdő szintről indult. Mára mondatokban beszél és több száz szavas szókinccsel rendelkezik. Nagyon élvezi a foglalkozásokat, új barátokat is szerzett, és közben rengeteget fejlődött a tudása. Hálás köszönet a csoport tanárának, Ms Danielle-nek!

Orsolya

Samu anyukája

Lányunk egy kicsit félénk volt, amikor csatlakozott az ESB-hez, nagyon alap szintű angoltudással rendelkezett, de az órákat az első pillanattól kezdve élvezte. 5 hónap után egyenletesen fejlődik és már ki tudja fejezni magát. Az ESB-ben motivált környezetet teremtenek a gyerekeknek, és a témakörök köré épített különböző feladatok felkeltik érdeklődésüket.

Anita

Kata anyukája

Több, mint 1,2 milliárd* angolul beszélő ember van a világon. Segítünk a gyermekeknek, hogy egy globális közösség tagjai lehessenek, azáltal, hogy megtanítjuk őket megérteni és megértetni magukat.

*az ethnologue.com becslése

Lisa Gillespie

Oktatási igazgató

Lisa Kanadában született, és Perth-ben, egy ontario-i kisvárosban nevelkedett. Gyerekkorában három nővérét követve, csatlakozott a helyi úszócsapathoz. Álma az volt, hogy az egyetemi évek alatt is úszhasson. Ez valóra is vált, amikor teljes atlétikai ösztöndíjat kapott a University of Nevada-tól, az Amerikai Egyesült Államokban. 2012-ben Lisa oktatói diplomát szerzett általános tudományok szakon. Nem sokkal ezután Angliába, Londonba utazott, hogy tanári karrierjét itt kezdje meg.

Hamar rájött, hogy szenvedélye a kisiskolás korú gyerekekkel való foglalkozás, így tapasztalatainak nagy részét az alapfokú oktatásban, az angol nemzeti tanterv tanítása során szerezte. 2017-ben Lisa Magyarországra költözött, hogy nemzetközi iskolákban tanítási tapasztalatot szerezzen, és itt szeretett bele a külföldi diákok tanításába. Két éven át tanított angolt második nyelvként az ESB-ben a fiatalabb korosztálynak, és ezáltal első kézből tapasztalhatta meg azokat az előnyöket és magabiztosságot, amelyeket a gyermekek az ESB angol programjában való részvétel során szereztek. Izgatottan várja az új tanévet, melyet az ESB oktatási igazgatójaként kezd meg. Amellett, hogy örömét leli a különböző hátterű gyermekek tanításában és a kultúrájuk megismerésében, Lisa élvezi azt a kiegyensúlyozott életmód folytatását, amely magában foglalja a családot, a barátokat, a fitneszt és természetesen az úszást is!

Daniel Russell

Angol tanár

Daniel San Diegó-ból, Kaliforniából származik. Harmadik generációs tanárként kívülről-belülről ismeri a tanári pályafutás minden örömét.

Miután történelmet és németet tanult a San Diego-i Állami Egyetemen, Dan 2013-ban a Fulbright Teaching Assistantship Programban való részvétellel kezdte meg első tengerentúli tanári tapasztalatait Ausztriában. Itt fedezte fel a tanítás és az új nyelvek tanulása iránti szenvedélyét.

Kétéves Ausztriában szerzett tanítási tapasztalatát követően Dan úgy határozott, hogy kibővíti pedagógiai hátterét azáltal, hogy Spanyolországban tanári diplomát szerez.

Hogy tovább finomítsa tanári készségeit, és hogy egy új nyelvet és kultúrát ismerjen meg, Dan 2017-ben került először az ESB-be. Nagyszerű élmény volt az ESB csapatának tagjaként dolgozni, és pozitívan hozzájárulni a magyar gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztéséhez egy vonzó, diákközpontú megközelítésben az ESB-nél töltött két év alatt.

Miután egy rövid, egyéves időszakra visszatért Spanyolországba, ahol a társadalomtudományok oktatói oklevelet szerzett, Dan tudta, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen az ESB nagyszerű közösségébe. Izgatottan várja, hogy újra együtt lehessen a korábbi diákokkal, családokkal és kollégákkal, valamint, hogy az újakkal találkozzon.

Marcel Fanara

Angol tanár

Miss Marcel a Maryland-i Brookeville-ből származik. Kiskorában közelről figyelte édesanyját, ahogy angolt tanított nemzetközi diákoknak és cserébe számos új hellyel és kultúrával ismerkedett meg.

Történelmet, irodalmat és írást tanult a Franklin University-n Svájcban és a Swansea University-n Wales-ben. Edinburgh-ben megszerezte a CELTA képesítést, hogy megoszthassa az angol iránti szenvedélyét másokkal is. Azóta angolt tanított második nyelvként nemzetközi diákoknak és bevándorlóknak az Egyesült Államokban, valamint kínai középiskolásoknak és magyar általános iskolásoknak is. A kitérők és fordulatok közepette az utazás szeretete és a legkülönbözőbb emberek megismerése az, ami valójában előre viszi kalandjaiban.

Kelly Mackay

Angol tanár

Kelly Fokvárosból, Dél-Afrikából származik. Mindig is az oktatás és a gyerekekkel való foglalkozás vonzotta, és ez vezette őt a TESOL diploma megszerzéséhez is. Ezt követően egy évet töltött Kínában, ahol gyerekeknek tanított angolt minden korosztályban. Kínában fedezte fel a tanítási iránti valódi szenvedélyét. Kelly visszatért Dél-Afrikába, hogy befejezze négyéves felsőfokú oktatói képzését a Dél-afrikai Egyetemen. 

 

Ez idő alatt, számos gyermeknek adott magánórákat angolból, valamint önkéntes munkája során, Dél-Afrika hátrányos helyzetű közösségeiben segítette a gyermekeket az olvasás tanulásban.
Az elmúlt néhány évben általános iskolai második évfolyamos tanítóként különböző tantárgyakat tanított. Az évfolyamban az angol nyelvoktatás vezetője pozíciót is betöltötte. Szenvedélyesen szereti a gyermekirodalmat, és azon dolgozik, hogy átadja a gyerekeknek a történetek és az olvasás örömét. Mindemellett nagy érdeklődést mutat a koragyermekkori fejlődés iránt. Szeret új országokban és kultúrákban elmerülni. Kelly izgatottan várja, hogy elkezdjen tanítani az ESB-ben, és mindent megtudjon a magyar kultúráról.
Szabadidejét szívesen tölti utazással, futással, minden étellel kapcsolatos tevékenységgel és olvasással.

Winfred Nyokabi

Angol tanár

Miss Winfred Laikipiában született és nőtt fel, a festői Kenya hegy lábainál. Képzett tanár, tíz éves tapasztalattal rendelkezik a különböző korosztályok tanításában. Szabadidejében szereti utazni, szabadban lenni, olvasni és főzni. A tanítás, utazás és új kultúrák megtapasztalása iránti szenvedélye volt az, ami Winfredet a budapesti angol iskolába vezette.

Liam Redshaw

Angol tanár

Mr Liam 2015 óta tanít és minden percét szereti. 31 éves korában kezdte az oktatást az Egyesült Királyságban, és nem tartott sokáig, hogy ráébredjen, hogy mennyire szereti látni a gyermekek izgatott arcát, amikor valami újat tanulnak meg!

Úgy gondolja, hogy a gyerekekkel nagyszerű együttműködni, elképesztő képzeletük van, és képesek bármilyen osztálytermet játéktérré változtatni ami által a hétköznapi témák mind szórakoztatóvá válnak. Ezért tanárként minden munkanap más. Attól válik az egész izgalmassá és inspirálóvá számára, hogy tudja, hogy minden nap szórakoztató, érdeklődő, ötletes kisemberekkel találkozhat. Imádja a kihívást, de leginkább azt az érzést szereti, hogy segíthet a gyereknek megtanulni valamit.

Registration for our 2021/22 courses has started, we still have available places in most of our classes.

25% discount off the registration fee in August

Iratkozz fel az ESB hírlevélre!

Ne maradj le a hírekről!