Rólunk

Tudj meg többet programjainkról, víziónkról és az ESB csapatáról

Egyedülálló programunk

Itt vannak érveink, hogy miért különbözik teljes mértékben az ESB bármely más iskolától Budapesten!

Gyakorlatias tanítási módszertan

Tanítási módszertanunk nagyban különbözik a magyar állami iskolákban alkalmazott poroszos, tartalomközpontú, “táblát és krétát” használó frontális módszertől. Nemcsak a gyerekek angol tudását szeretnénk fejleszteni, hanem kommunikatív és kognitív készségeiket is, ezen belül elsősorban kritikai és kreatív gondolkodásukat. Osztálytermeink élénkek, az oktatás figyelemfelkeltő.

Egyedi iskola

Egyedülálló iskola vagyunk Budapesten: egy mini-brit iskola, amely innovatív programot nyújt olyan tanulóknak, akik magyar iskolákba járnak. Iskolánk lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy saját nemzeti oktatási rendszerük összes előnyét kihasználják, és mindezt délutánonként angol oktatással vonják össze. Programunk költsége kevesebb, mint tizede egy egész napos angol nemzetközi iskolának, így a közösség egy szélesebb rétegét tudjuk elérni.

Előadások

Diákjaink a gyermekirodalommal is foglalkoznak, különösen a drámával és a költészettel. Ez az irodalom program előadásokkal is jár: egy téli műsorhoz és az iskolai versmondó versenyhez.

Hogyan kötjük le a gyermekeket?

Tantermeink élénkek, a tanítás figyelmüket teljesen leköti: a foglakozások a paradicsom mumifikációjától kezdve egy párt digitális politikai kiáltványának és kampány-közleményének készítésén át, akár egy, a kelta istenek emberi ábrázolására alkotott múzeumig terjed. Két iskolahelyszínünk között Skype kapcsolaton keresztül tesszük lehetővé a csoportok közötti projekteket.

Angolul beszélő közösség

Gyermekeink és szüleik úgy tekintenek iskolánkra, mint angolul beszélő tágabb családi körükre. Rendkívül aktívak vagyunk a közösségi oldalak használatával, hetente posztolunk képeket különböző órai feladatokról és iskolai rendezvényeinkről. Közösségünk főleg ezen rendezvényeken keresztül épül fel. Tartunk éves Halloween Rendezvényt, Téli Showműsort, Szavaló Versenyt.

Nyári Programok

Nyári táborok széles választékát kínáljuk minden évben, beleértve az éves tematikára épülő táborokat, az Ifjú Vállalkozók táborát és a 3D Művészeti tábort, melyeket mind angol anyanyelvű szakértők tartanak.

Anyanyelvi tanárok-brit tanterv

Angol anyanyelvi tanáraink képzett oktatók, akik az angol- és walesi nemzeti tanterv legjobb gyakorlataira alapuló kereszttantervi megközelítéssel tanítanak. Ez azt jelenti, hogy a nyelvtan, a betűzés, hangzástan és szókincs fejlesztése beépül olyan speciálisan kiválasztott ismeretterjesztő témakörökbe, melyekben könnyen és szívesen elmélyülnek a gyerekek. Az Alapozó csoportokban a gyerekek számos gyakorlati témán keresztül tanulnak meg kommunikálni. A Haladó csoportokban a gyerekek a tudomány – és humán tárgyakkal ismerkednek meg. Ezáltal képesek lesznek használni, mind általános, mind pedig tudományos célokra is az angol nyelvet.

Készségekre helyezett hangsúly

A gyermekek angol nyelvtudásának fejlesztése mellett célunk a kommunikációs és kognitív készségek, különösen a kritikai és kreatív gondolkodás fejlesztése, csoport- és osztályprojektek, digitális technológia segítségével prezentációk tervezése és megtartása, valamint az együttműködésen alapuló/versenyképes interaktív táblás tanulás.

Otthoni Tanulás

Az ESB lehetőséget biztosít a tanulóknak, hogy kreatív módon, a heti házifeladatokon keresztül erősítsék meg a kulcsfontosságú fogalmakat. Példák a feladatokra: kép rajzolása szókincs szavakról, videó feltöltése egy családtaggal készült interjúról, kreatív írás stb. Ezeket a feladatokat a tanuló tanára minden héten felteszi a ClassDojo-ra portfólióként. Ez a gyermek ClassDojo fiókján keresztül érhető el. A heti otthoni tanulási feladatok mellett a tanulókat arra ösztönözzük, hogy otthon is olvassanak angolul. Az ESB különféle platformokat használ, például a ReadWorks.org-ot, az Openlibrary.org-ot, az Oxford Reading Tree-t és a saját ESB-könyvtárunkat.

Csatlakozzon iskolánkhoz!

Jelentkezni egész évben van lehetőség, ezért ne habozz kapcsolatba lépni velünk, hogy megbeszéljünk egy találkozót, amikor bemutatjuk az iskolát és a tanulási programunkat, valamint felmérjük gyermeked angol nyelvtudását és ajánljunk egy megfelelő csoportot. Gyere és csatlakozz hozzánk, és tapasztald meg az angolul beszélők és angolul tanulók valódi közösségét működés közben.

Az English School of Budapest víziója

Jövőbeni célkitűzések

Az ESB egyedülállóan hatékony és innovatív módon tanítja a gyerekeket angolul. Magyarország kiválósági központja leszünk a gyermekek és angoltanulásában.

Tanítás és tanulás

Az English School of Budapest egy közösség a hatékony tanítás és tanulás számára. Mi hiszünk a tanulóközpontú oktatásban, amely szigorú, kreatív és strukturált.

Személyiségfejlődés

Az ESB-ben nagyra értékeljük a becsületességet, előzékenységet és az iskolai életben való aktív részvételt, úgy, mint a lelkes tanulást és együttműködést másokkal.

Részvétel

Célunk a tanulók aktív részvételének maximalizálása mind az iskolában, mind otthon. A családokat arra ösztönözzük, hogy iskolánkat angol nyelvű közösségüknek tekintsék.

Célunk

Az ESB egyedien hatékony és innovatív módszereket alkalmazva tanítja a gyermekeket angol nyelvre. Szeretnénk Magyarországon az angol tanulás és tanítás kimagasló központjaként elismertté válni mind a gyerekek, mind pedig a pedagógusok szemszögéből.

ESB Elkötelezettség

Az ESB tanárai elkötelezetten támogatják és inspirálják a diákokat és egymást. Az egész csapatunk • Elkötelezi magát a kiválóság mellett • Kreatív angol világot épít fel, amibe bevonja a gyerekeket • Készségek fejlesztésére és nyelvtudásra oktat.

Kommunikáció

Az ESB elismeri a kommunikáció fontosságát. Bátorítjuk és támogatjuk az iskolai közösség minden tagja közötti hatékony kommunikációt.

Vezetés és adminisztráció

Vizi Nóra

Operatív Igazgató

Andy Thompson

Alapító és Ügyvezető Igazgató

Találkozz a csapattal

Daniel Russell

Oktatási igazgató

Sophie Harris

English Teacher

Dave Long

English Teacher

Marcel Fanara

Angoltanár

Te

Téged keresünk!

Visszajelzések

Hálásak vagyunk a kedves szavakért, amiket a több száz, már ESB-t megjárt gyermek szüleitől kapunk!

Képek az iskola életéből

Vizi Nóra

Operatív Igazgató

Nora felelős az ESB működéséért. Többek között tartja a szülőkkel a kapcsolatot, intézi a pénzügyeket, a befizetéseket.

 

Nora jogi szakokleveles közgazdász, továbbá a Corvinus Egyetemen MBA diplomát is szerzett. Sok év tapasztalata van pénzügy és adminisztráció területén, először különböző multinacionális cégeknél dolgozott, majd oktatás managementben.

16 év Indonéziában, a Közel-Keleten és Spanyolországban eltöltött év után 2018-ban költözött vissza a családjával Magyarországra.

Két felnőtt gyermeke van, Óbudán él a családjával. Szabadidejét szívesen tölti a Balatonon és nagyon szeret utazni.

Andy Thompson

Alapító és Ügyvezető Igazgató

Köszöntöm iskolánkban! Az ESB-t 2010-ben indítottam el, amikor is nyilvánvalóvá vált számos szülő frusztrációja, beleértve magyar feleségem és saját magamé is, hogy nem tudnak jó és megfizethető angol oktatást biztosítani gyermekeik számára a magyar oktatásban való részvételük mellett.

Egy angol barátom (te tudod, ki vagy) éppen Párizsból költözött ide, ahol gyermekei egy olyan iskolába jártak szerdánként, mely napokon a francia iskolákban egyébként nincs tanítás, ahol angolt tanítottak az angol tantervet követve. Ő és más pedagógusok javasolták, hogy hasonló mintára indítsunk iskolát Budapesten. És ezzel a történet elkezdődött.…

5 gyermekem van , akik Budapesten nemzetközi, kéttannyelvű és állami iskolákban is tanultak. Egy bizonyos értelemben mindegyik kompromisszum volt. Az ESB-vel reméljük, hogy ezt a kompromisszumot meg tudjuk könnyíteni.

Ha szeretne kapcsolatba lépni velem, örömmel veszem megkeresését. Remélem, a jövőben alkalmunk lesz találkozni!

Daniel Russell

Angoltanár

Daniel San Diegó-ból, Kaliforniából származik. Harmadik generációs tanárként kívülről-belülről ismeri a tanári pályafutás minden örömét.

Miután történelmet és németet tanult a San Diego-i Állami Egyetemen, Dan 2013-ban a Fulbright Teaching Assistantship Programban való részvétellel kezdte meg első tengerentúli tanári tapasztalatait Ausztriában. Itt fedezte fel a tanítás és az új nyelvek tanulása iránti szenvedélyét.

Kétéves Ausztriában szerzett tanítási tapasztalatát követően Dan úgy határozott, hogy kibővíti pedagógiai hátterét azáltal, hogy Spanyolországban tanári diplomát szerez.

Hogy tovább finomítsa tanári készségeit, és hogy egy új nyelvet és kultúrát ismerjen meg, Dan 2017-ben került először az ESB-be. Nagyszerű élmény volt az ESB csapatának tagjaként dolgozni, és pozitívan hozzájárulni a magyar gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztéséhez egy vonzó, diákközpontú megközelítésben az ESB-nél töltött két év alatt.

Miután egy rövid, egyéves időszakra visszatért Spanyolországba, ahol a társadalomtudományok oktatói oklevelet szerzett, Dan tudta, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen az ESB nagyszerű közösségébe. Izgatottan várja, hogy újra együtt lehessen a korábbi diákokkal, családokkal és kollégákkal, valamint, hogy az újakkal találkozzon.

Sophie Harris

Angoltanár

Sophie Harris eredetileg az alaszkai Wasillából származik. Bachelor of Science fokozatot szerzett történelem szakon a Southern Oregon Egyetemen. 

Miután különféle szakmákban próbálta ki magát, többek között mint pék, igazi elhivatottsága az angol, mint idegen nyelv oktatásához vezette. 2019-ben Sophie Melbourne-ben, Ausztráliában végezte el a CELTA-t, majd Budapesten telepedett le. 

Sophie most egy budapesti általános iskola és az English School of Budapest között osztja meg idejét, ahol vonzó és rugalmas tanítási megközelítést hoz. Sophie úgy véli, hogy egy idegen nyelv elsajátításával az emberek jobb szószólójává válnak önmaguknak és közösségeiknek és sok új lehetőséghez is jutnak. A tanítást óriási kiváltságnak tekinti, és nagyon élvezi az óráit.

Dave Long

Angoltanár

Miután 13 éves koráig Japánban töltötte a gyermekkorát, Dave biztosan megérti egy új nyelv tanulásának kihívásait és előnyeit. Amikor az Indiana állambeli Indianapolisba költözött, Dave a nyelvek és az oktatás iránti szeretetéből fakadóan az Indiana Wesleyan Egyetemen szerzett angol és írástudományi bachelor fokozatot.

Tanári pályafutása az elmúlt 7 évben abban a kiváltságban részesítette Dave-et, hogy sokféle tantárgyat taníthatott, beleértve az angolt, a művészetet, a zenét és a testnevelést. Világszerte tanított már, így többek között Dél-Koreában, Kínában és az Egyesült Államokban. Dave tisztában van azzal, hogy minden tanulónak egyedi tanulási szükségletei vannak, és ennek megfelelően alakítja az óráit, interaktív tevékenységeket, projekteket tervez, valamint történetmesélést és vizuális segédeszközöket használ. Az osztálytermen kívül Dave a természetből és a zenéből merít ihletet. Szeret kirándulni és táborozni, énekelni és zenélni… és a feleségét is, aki vele jön Budapestre!

Marcel Fanara

Angoltanár

Miss Marcel a Maryland-i Brookeville-ből származik. Kiskorában közelről figyelte édesanyját, ahogy angolt tanított nemzetközi diákoknak és cserébe számos új hellyel és kultúrával ismerkedett meg.

Történelmet, irodalmat és írást tanult a Franklin University-n Svájcban és a Swansea University-n Wales-ben. Edinburgh-ben megszerezte a CELTA képesítést, hogy megoszthassa az angol iránti szenvedélyét másokkal is. Azóta angolt tanított második nyelvként nemzetközi diákoknak és bevándorlóknak az Egyesült Államokban, valamint kínai középiskolásoknak és magyar általános iskolásoknak is. A kitérők és fordulatok közepette az utazás szeretete és a legkülönbözőbb emberek megismerése az, ami valójában előre viszi kalandjaiban.

A 2024-es nyári táborokra a jelentkezés megnyílt

Iratkozz fel az ESB hírlevélre!

Ne maradj le a hírekről!