Rólunk

Tudj meg többet programjainkról, víziónkról és az ESB csapatáról

Egyedülálló programunk

Itt vannak érveink, hogy miért különbözik teljes mértékben az ESB bármely más iskolától Budapesten!

Gyakorlatias tanítási módszertan

Tanítási módszertanunk nagyban különbözik a magyar állami iskolákban alkalmazott poroszos, tartalomközpontú, “táblát és krétát” használó frontális módszertől. Nemcsak a gyerekek angol tudását szeretnénk fejleszteni, hanem kommunikatív és kognitív készségeiket is, ezen belül elsősorban kritikai és kreatív gondolkodásukat. Osztálytermeink élénkek, az oktatás figyelemfelkeltő.

Egyedi iskola

Egyedülálló iskola vagyunk Budapesten: egy mini-brit iskola, amely innovatív programot nyújt olyan tanulóknak, akik magyar iskolákba járnak. Iskolánk lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy saját nemzeti oktatási rendszerük összes előnyét kihasználják, és mindezt délutánonként angol oktatással vonják össze. Programunk költsége kevesebb, mint tizede egy egész napos angol nemzetközi iskolának, így a közösség egy szélesebb rétegét tudjuk elérni.

Előadások

Tanulóink tanulmányozzák a gyermekirodalmat is, elsősorban a drámát és a szavaló költészetet. Az irodalmi program során a gyerekek iskolai rendezvényeinken való szereplésükre készülnek: a Téli showműsorra és az egész iskolát érintő Szavaló Versenyre.

Hogyan kötjük le a gyermekeket?

Tantermeink élénkek, a tanítás figyelmüket teljesen leköti: a foglakozások a paradicsom mumifikációjától kezdve egy párt digitális politikai kiáltványának és kampány-közleményének készítésén át, akár egy, a kelta istenek emberi ábrázolására alkotott múzeumig terjed. Két iskolahelyszínünk között Skype kapcsolaton keresztül tesszük lehetővé a csoportok közötti projekteket.

Angolul beszélő közösség

Gyermekeink és szüleik úgy tekintenek iskolánkra, mint angolul beszélő tágabb családi körükre. Rendkívül aktívak vagyunk a közösségi oldalak használatával, hetente posztolunk képeket különböző órai feladatokról és iskolai rendezvényeinkről. Közösségünk főleg ezen rendezvényeken keresztül épül fel. Tartunk éves Halloween Rendezvényt, Téli Showműsort, Szavaló Versenyt.

Nyári Programok

Nyári táborok széles választékát kínáljuk minden évben, beleértve az éves tematikára épülő táborokat, az Ifjú Vállalkozók táborát és a 3D Művészeti tábort, melyeket mind angol anyanyelvű szakértők tartanak.

Anyanyelvi tanárok-brit tanterv

Angol anyanyelvi tanáraink képzett oktatók, akik az angol- és walesi nemzeti tanterv legjobb gyakorlataira alapuló kereszttantervi megközelítéssel tanítanak. Ez azt jelenti, hogy a nyelvtan, a betűzés, hangzástan és szókincs fejlesztése beépül olyan speciálisan kiválasztott ismeretterjesztő témakörökbe, melyekben könnyen és szívesen elmélyülnek a gyerekek. Az Alapozó csoportokban a gyerekek számos gyakorlati témán keresztül tanulnak meg kommunikálni. A Haladó csoportokban a gyerekek a tudomány – és humán tárgyakkal ismerkednek meg. Ezáltal képesek lesznek használni, mind általános, mind pedig tudományos célokra is az angol nyelvet.

Készségekre helyezett hangsúly

A gyermekek angol tudásának fejlesztésén kívül célunk a kommunikációs és kognitív készségek fejlesztése, főleg a kritikus és kreatív gondolkodásé, iPadokon történő kutatásokon, csoport- és osztályszintű projekteken, digitális technológia felhasználásával megtervezett és előadott prezentációkon és együttműködő/versenyző interaktív táblán történő tanuláson keresztül.

Otthoni Tanulás

Rendelkezünk egy saját Tanulói Oldallal, melyet hetente frissítünk, hogy digitális tanulást biztosítsunk otthonra tanulóinknak, beleértve a Pearson kiadó Active Learn, és Rapid Plus olvasó programjait. Bár a Rapid Plust eredetileg az angol olvasással küzdő 11-14 éves tanulóknak tervezték, mi sikeresen használjuk az idegen nyelvet tanuló kamaszok körében. Ezen kívül, rendkívül hasznosnak bizonyulnak az óráinkon rendszeresen használt nyelvtani és hangtani feladatok, szintén a Pearsontól.

Csatlakozzon iskolánkhoz!

Beiratkozásra a teljes tanév során lehetőség van. Lépjenek bátran kapcsolatba velünk, hogy egyeztessünk egy időpontot, ahol bemutatom az iskolát és oktatási programunkat, valamint felmérem gyermeke angol nyelvi szintjét, hogy egy számára megfelelő csoportot tudjak ajánlani. Látogassanak el iskolánkba és csatlakozzanak hozzánk, hogy testközelből megtapasztalhassanak egy valódi angolul beszélő és angolul tanuló közösséget.

Az English School of Budapest víziója

Jövőbeni célkitűzések

ESB teaches English to children in a uniquely effective and innovative way. We will become recognised as Hungary’s centre of excellence for teaching and learning English for children and educators.

Tanítás és tanulás

Az English School of Budapest egy eredményes tanítást és tanulást ösztönző közösség. Hiszünk a diákközpontú tanulásban, mely intenzív, kreatív, szisztematikus.

Személyiségfejlődés

Az ESB-ben nagyra értékeljük a becsületességet, előzékenységet és az iskolai életben való aktív részvételt, úgy, mint a lelkes tanulást és együttműködést másokkal.

Részvétel

Célunk a tanulók aktív részvételének maximalizálása mind az iskolában, mind otthon. A családokat arra ösztönözzük, hogy iskolánkat angol nyelvű közösségüknek tekintsék.

Célunk

Az ESB egyedien hatékony és innovatív módszereket alkalmazva tanítja a gyermekeket angol nyelvre. Szeretnénk Magyarországon az angol tanulás és tanítás kimagasló központjaként elismertté válni mind a gyerekek, mind pedig a pedagógusok szemszögéből.

ESB Elkötelezettség

Az ESB tanárai elszántak, hogy támogassák és ösztönözzék az iskola tanulóit és egymást. Csapatunk: - Kimagasló eredményekre törekszik - Egy kreatív angol világot hoz létre, mely leköti a gyermekeket - Nemcsak nyelvtudást, hanem készségeket is fejleszt

Kommunikáció

Az ESB elismeri a kommunikáció fontosságát. Bátorítjuk és támogatjuk az iskolai közösség minden tagja közötti hatékony kommunikációt.

Vezetés és adminisztráció

Vizi Nóra

Operatív Igazgató

Andy Thompson

Alapító és Ügyvezető Igazgató

Találkozz a csapattal

Lisa Gillespie

Oktatási igazgató

Gulyás Eszter

Marketing Manager

Daniel Russell

Angol tanár

Kelly Mackay

Angol tanár

Marcel Fanara

Angol tanár

Te

Téged keresünk!

Visszajelzések

Hálásak vagyunk a kedves szavakért, amiket a több száz, már ESB-t megjárt gyermek szüleitől kapunk!

Három gyermekünk jár az ESB-be. Minden évben egyre jobban élvezik az órákat; a gyermekorientált metodológia a tematikus, izgalmas csoportos órák építik az önbizalmukat, a megízlelik milyen is a brit oktatási rendszer és élvezik az előnyeit. Az alacsony csoportlétszám és a közeli kapcsolat a tanárok és diákok közt egy nyugodt, pozitív atmoszférát hoz létre számukra. Mindannyiunknak tetszenek az iskolai programok és események is, valamint a tanárok strukturált hozzáállása a tanuláshoz.

Zoltán

Marci, Cili és Csabi apukája

Samu 6 hónapja kezdett az ESB-be járni. Teljesen kezdő szintről indult. Mára mondatokban beszél és több száz szavas szókinccsel rendelkezik. Nagyon élvezi a foglalkozásokat, új barátokat is szerzett, és közben rengeteget fejlődött a tudása. Hálás köszönet a csoport tanárának, Ms Danielle-nek!

Orsolya

Samu anyukája

Lányunk egy kicsit félénk volt, amikor csatlakozott az ESB-hez, nagyon alap szintű angoltudással rendelkezett, de az órákat az első pillanattól kezdve élvezte. 5 hónap után egyenletesen fejlődik és már ki tudja fejezni magát. Az ESB-ben motivált környezetet teremtenek a gyerekeknek, és a témakörök köré épített különböző feladatok felkeltik érdeklődésüket.

Anita

Kata anyukája

Képek az iskola életéből

Vizi Nóra

Felvételi igazgató

Nora felelős az új diákok beiratkozásáért az ESB-nél. Ő tartja a szülőkkel a kapcsolatot, intézi a pénzügyeket, a befizetéseket.

Nora jogi szakokleveles közgazdász, továbbá a Corvinus Egyetemen MBA diplomát is szerzett. 10 év tapasztalata van különböző multinacionális cégeknél pénzügy és adminisztráció területén.

2010 óta dolgozik az oktatás management területén.

16 év Indonéziában, a Közel-Keleten és Spanyolországban eltöltött év után 2018-ban költözött vissza a családjával Magyarországra.

Két gimnazista gyermeke van, Óbudán él a családjával. Szabadidejét szívesen tölti a Balatonon vagy Olaszországban és Spanyolországban.

Andy Thompson

Alapító és Ügyvezető Igazgató

Köszöntöm iskolánkban! Az ESB-t 2010-ben indítottam el, amikor is nyilvánvalóvá vált számos szülő frusztrációja, beleértve magyar feleségem és saját magamé is, hogy nem tudnak jó és megfizethető angol oktatást biztosítani gyermekeik számára a magyar oktatásban való részvételük mellett.

Egy angol barátom (te tudod, ki vagy) éppen Párizsból költözött ide, ahol gyermekei egy olyan iskolába jártak szerdánként, mely napokon a francia iskolákban egyébként nincs tanítás, ahol angolt tanítottak az angol tantervet követve. Ő és más pedagógusok javasolták, hogy hasonló mintára indítsunk iskolát Budapesten. És ezzel a történet elkezdődött.…

5 gyermekem van , akik Budapesten nemzetközi, kéttannyelvű és állami iskolákban is tanultak. Egy bizonyos értelemben mindegyik kompromisszum volt. Az ESB-vel reméljük, hogy ezt a kompromisszumot meg tudjuk könnyíteni.

Ha szeretne kapcsolatba lépni velem, örömmel veszem megkeresését. Remélem, a jövőben alkalmunk lesz találkozni!

Lisa Gillespie

Oktatási igazgató

Lisa Kanadában született, és Perth-ben, egy ontario-i kisvárosban nevelkedett. Gyerekkorában három nővérét követve, csatlakozott a helyi úszócsapathoz. Álma az volt, hogy az egyetemi évek alatt is úszhasson. Ez valóra is vált, amikor teljes atlétikai ösztöndíjat kapott a University of Nevada-tól, az Amerikai Egyesült Államokban. 2012-ben Lisa oktatói diplomát szerzett általános tudományok szakon. Nem sokkal ezután Angliába, Londonba utazott, hogy tanári karrierjét itt kezdje meg.

Hamar rájött, hogy szenvedélye a kisiskolás korú gyerekekkel való foglalkozás, így tapasztalatainak nagy részét az alapfokú oktatásban, az angol nemzeti tanterv tanítása során szerezte. 2017-ben Lisa Magyarországra költözött, hogy nemzetközi iskolákban tanítási tapasztalatot szerezzen, és itt szeretett bele a külföldi diákok tanításába. Két éven át tanított angolt második nyelvként az ESB-ben a fiatalabb korosztálynak, és ezáltal első kézből tapasztalhatta meg azokat az előnyöket és magabiztosságot, amelyeket a gyermekek az ESB angol programjában való részvétel során szereztek. Izgatottan várja az új tanévet, melyet az ESB oktatási igazgatójaként kezd meg. Amellett, hogy örömét leli a különböző hátterű gyermekek tanításában és a kultúrájuk megismerésében, Lisa élvezi azt a kiegyensúlyozott életmód folytatását, amely magában foglalja a családot, a barátokat, a fitneszt és természetesen az úszást is!

Gulyás Eszter

Marketing Manager

Ms Eszter is responsible for marketing and communications at ESB.

Since graduating from university, Ms Eszter has worked in similar office roles at the British Council, City & Guilds and the Ministry of Education. She is always enthusiastic about creative projects, that is why she is happy to have joined ESB. When she has free time, she enjoys cooking, listening to funky, traveling and playing poker with her family and friends.

Daniel Russell

Angol tanár

Daniel San Diegó-ból, Kaliforniából származik. Harmadik generációs tanárként kívülről-belülről ismeri a tanári pályafutás minden örömét.

Miután történelmet és németet tanult a San Diego-i Állami Egyetemen, Dan 2013-ban a Fulbright Teaching Assistantship Programban való részvétellel kezdte meg első tengerentúli tanári tapasztalatait Ausztriában. Itt fedezte fel a tanítás és az új nyelvek tanulása iránti szenvedélyét.

Kétéves Ausztriában szerzett tanítási tapasztalatát követően Dan úgy határozott, hogy kibővíti pedagógiai hátterét azáltal, hogy Spanyolországban tanári diplomát szerez.

Hogy tovább finomítsa tanári készségeit, és hogy egy új nyelvet és kultúrát ismerjen meg, Dan 2017-ben került először az ESB-be. Nagyszerű élmény volt az ESB csapatának tagjaként dolgozni, és pozitívan hozzájárulni a magyar gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztéséhez egy vonzó, diákközpontú megközelítésben az ESB-nél töltött két év alatt.

Miután egy rövid, egyéves időszakra visszatért Spanyolországba, ahol a társadalomtudományok oktatói oklevelet szerzett, Dan tudta, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen az ESB nagyszerű közösségébe. Izgatottan várja, hogy újra együtt lehessen a korábbi diákokkal, családokkal és kollégákkal, valamint, hogy az újakkal találkozzon.

Kelly Mackay

Angol tanár

Kelly Fokvárosból, Dél-Afrikából származik. Mindig is az oktatás és a gyerekekkel való foglalkozás vonzotta, és ez vezette őt a TESOL diploma megszerzéséhez is. Ezt követően egy évet töltött Kínában, ahol gyerekeknek tanított angolt minden korosztályban. Kínában fedezte fel a tanítási iránti valódi szenvedélyét. Kelly visszatért Dél-Afrikába, hogy befejezze négyéves felsőfokú oktatói képzését a Dél-afrikai Egyetemen. 

 

Ez idő alatt, számos gyermeknek adott magánórákat angolból, valamint önkéntes munkája során, Dél-Afrika hátrányos helyzetű közösségeiben segítette a gyermekeket az olvasás tanulásban.
Az elmúlt néhány évben általános iskolai második évfolyamos tanítóként különböző tantárgyakat tanított. Az évfolyamban az angol nyelvoktatás vezetője pozíciót is betöltötte. Szenvedélyesen szereti a gyermekirodalmat, és azon dolgozik, hogy átadja a gyerekeknek a történetek és az olvasás örömét. Mindemellett nagy érdeklődést mutat a koragyermekkori fejlődés iránt. Szeret új országokban és kultúrákban elmerülni. Kelly izgatottan várja, hogy elkezdjen tanítani az ESB-ben, és mindent megtudjon a magyar kultúráról.
Szabadidejét szívesen tölti utazással, futással, minden étellel kapcsolatos tevékenységgel és olvasással.

Marcel Fanara

Angol tanár

Miss Marcel a Maryland-i Brookeville-ből származik. Kiskorában közelről figyelte édesanyját, ahogy angolt tanított nemzetközi diákoknak és cserébe számos új hellyel és kultúrával ismerkedett meg.

Történelmet, irodalmat és írást tanult a Franklin University-n Svájcban és a Swansea University-n Wales-ben. Edinburgh-ben megszerezte a CELTA képesítést, hogy megoszthassa az angol iránti szenvedélyét másokkal is. Azóta angolt tanított második nyelvként nemzetközi diákoknak és bevándorlóknak az Egyesült Államokban, valamint kínai középiskolásoknak és magyar általános iskolásoknak is. A kitérők és fordulatok közepette az utazás szeretete és a legkülönbözőbb emberek megismerése az, ami valójában előre viszi kalandjaiban.

Registration for our 2023/23 courses has started

Please contact us about registering for classes in September

Iratkozz fel az ESB hírlevélre!

Ne maradj le a hírekről!