Egyedi délutáni brit iskola Budapesten gyerekeknek innovatív angol oktatási programmal.

Egyedülálló iskola vagyunk Budapesten: egy mini-brit iskola, amely innovatív programot nyújt olyan tanulóknak, akik nem angol nyelvű iskolákba járnak. Iskolánk biztosítja a brit oktatási rendszer számos előnyét, miután tanulóink részesültek magyar nappali iskolájuk oktatásából.

Miért az ESB?

Our school was founded with a basic principle in mind: to gain the best of British in addition to a student’s Hungarian education

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Anyanyelvű tanárok

Iskolánkban minden egyes tanár anyanyelvként beszéli az angolt. Ez előnyös a gyermekek számára is, hiszen megismerkednek a tökéletes kiejtéssel, emellett a tanárok anyaországuk egyedi kulturális elemeit is behozzák a tantermekbe.

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Tanfolyamok minden szint számára

We teach English Language and Literacy to children aged 4 to 18. There are classes for second language learners (all levels), native speaker children (all ages) and exam classes (B2 & C1) for teenagers.

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Könnyen elérhető helyszínek

ESB has two school locations: in II district at 2-4 Tárogató út which is at the bottom of Hüvösvölgyi út, close to Pasaréti tér and the Budagyöngye shopping centre. The second location is at Apor Vilmos Ter in district XII, close to MOM shopping centre.

Az ESB-élmény

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

English School of Budapest is not just an afternoon school. It’s so much more! Children will learn English in a fun way while also getting educated on a range of practical topics thanks to our unique approach and curriculum.

Tanáraink és csapatunk

Büszkék vagyunk tanári karunkra, akik fiatalok, lelkesek és nagyon-nagyon barátságosak!

Bemutatkozik Oktatási Igazgatónk

Daniel Russell amerikai születésű, tanári mesterképzésben részesült, és több éves tapasztalattal rendelkezik mind az Egyesült Államokban, mind külföldön közép- és alapfokú szinten. Dan 2017 óta az ESB csapat tagja!

Szenvedélyem a kisiskolás korcsoport oktatása és valóban hiszem, hogy minden gyermek egyedi, aki megérdemli a lehetőséget, hogy tanuljon és felfedezze mindazt, amit széles e világ nyújt!
ESB British schools in Budapest, English School of Budapest
ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Nagyszerű alapokkal garantált a siker

Jelentkezz az ESB-be és használd anyagainkat!

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Saját könyvtár

Tanulóink minden szükséges anyagot megtalálnak ahhoz, hogy meglevő tudásukat tovább mélyítsék.

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Személyre szabott olvasási program

Olyan szintezett olvasási programot használunk, ami támogatja az olvasás készség fejlődését.

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Iskolán kívüli programok

Az év során számos programot szervezünk, hogy tanulóink megtapasztalhassák egy tipikus brit iskola mindennapi életét.

Gyakran feltett kérdések

A tanárok hetente két házi feladatot adnak, általában egy olvasmányt és egy feladatlapot, hogy a tanulók otthon is gyakorolhassák a tanultakat.

Igen, amennyiben az angol nyelvtudásuk azonos szintű.

Absolutely! Research shows that it’s possible to acquire all language skills while learning multiple languages at the same time. 60% of the world’s population grow up speaking 2 or more languages.

Nem. Az ESB egy mini brit iskola, amely a brit tantervhez hasonló tantervet fejlesztett ki és nyugati módszerekkel tanít.

14 éves korában. Az ESB nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamot tart. Javasoljuk, hogy ezt az osztályt abban az évben vegyék fel, amikor a vizsgára kerül sor.

Célunk, hogy az osztályban maximum 12 gyermek legyen. Amennyiben az osztálylétszám nagyobb, mint 12 fő, asszisztens segíti a munkát.

Közösségünk számunkra nagyon fontos. Úgy gondoljuk, hogy a szülőkkel való kommunikáció kulcsfontosságú egy erős, proaktív iskolai közösség kialakításában. Az ESB-nél a CLASS DOJO nevű telefonos applikációt használjuk hatékony kommunikációs eszközként.

Az első felmérés díjmentes.

A tanárok nem kötelesek órai anyagot biztosítani a hiányzó diákok számára, kivéve, ha a diák betegség miatt maradt távol.

Nem. Minden tanárunk anyanyelvi angolt beszéli.

Yes. At ESB we have rolling admissions and it’s possible to join our school at any time of the year.

No, we don’t accept monthly payments. There are two options: semester or yearly.

No. Our curriculum sets measurable outcomes and it’s important that your child practises their language skills 4+ hours a week. Thus, in order to progress to the next level by the end of the school year, we highly recommend that your child attends our English lessons twice a week.

Találkozz a csapattal

Hello! We are looking forward to meeting you in person – until then, here is our short introduction.

Vizi Nóra

Operatív Igazgató

Daniel Russell

Oktatási igazgató

Rachel Gallagher

Angoltanár

Dave Long

Angoltanár

Marcel Fanara

Angoltanár

Te

Téged keresünk!

Let us show you how we can help besides teaching English!

Az ESB neked való, ha...

szeretnéd, hogy gyermeked...

gyermeked...

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest
ESB British schools in Budapest, English School of Budapest
ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Tudjuk, hogy nem egyszerű. Olvasd el igazgatónk üzenetét számodra!

Through our years of experience, we learned what parents are struggling with… and we are here to help!

Kedves szülők! Tudom, hogy éreznek!

5 gyermek édesapjaként az én fő szerepem a családi taxisofőr volt. 5 fős lojális klientúrám erőssége sajnos nem épp a megbecsülés volt, borravalóról meg persze még csak nem is hallottak!

Although they have now grown up, the weekly schedule of trying to plan everybody’s after school schedule was a challenge. Football, fencing, folk dancing and a continuing list of absolutely “Daddy, I have to go to…” activities, all impossibly available for the same afternoon. We taxi drivers are stressed!!

Az ESB-nél ismerjük ezeket a problémákat, ezért kínálunk 20 különböző időpontot hétfőtől szombatig, 2 különböző helyen, hogy a szülők a lehető legrugalmasabban választhassanak.

Helyszíneink a 2. kerületi Tárogató úton és a 12. kerületi Apor Vilmos téren úgy lettek kiválasztva, hogy maximum 10 percen belül elérhetőek legyen budai otthonukból, vagy iskolájukból. Természetesen ajánlani fogjuk, melyik a legjobb csoport a gyermekének, de a lényeg, hogy a választás lehetősége nyitott!

Andy Thompson
Igazgató
ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Az ESB esszenciája a lehetőségek felfedezése

Egy újabb iskolán kívüli programot nehéz beilleszteni a menetrendbe, de itt vagyunk, hogy segítsünk!

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

10 perc alatt elérhető

Helyszíneink a 2. és 12. kerületben úgy lettek kiválasztva, hogy ne legyenek 10 percnél messzebb a budai otthonoktól és iskoláktól.

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Könnyű az időpontok megtalálása

A szülők 20 különböző időpont és osztály közül választhatnak hétfőtől szombatig, 2 helyszínen, hogy a legnagyobb rugalmasságot nyújthassuk.

ESB British schools in Budapest, English School of Budapest

Az ESB remek értéket nyújt

Valódi versenytársaink a brit magániskolák az Egyesült Királyságban. Ugyanaz az odafigyelés, az oktatás minősége, de az ár töredékéért (és persze azok az iskolák nem 10 percre vannak!)

Helyszíneink

Az ESB két kerületben is megtalálható:

Visszajelzések

Hálásak vagyunk a kedves szavakért, amiket a több száz, már ESB-t megjárt gyermek szüleitől kapunk!

Több, mint 1,2 milliárd* angolul beszélő ember van a világon. Segítünk a gyerekeknek, hogy egy globális közösség tagjai lehessenek, azáltal, hogy megtanítjuk őket megérteni és megértetni magukat.

*az ethnologue.com becslése

Vizi Nóra

Operatív Igazgató

Nora felelős az ESB működéséért. Többek között tartja a szülőkkel a kapcsolatot, intézi a pénzügyeket, a befizetéseket.

 

Nora jogi szakokleveles közgazdász, továbbá a Corvinus Egyetemen MBA diplomát is szerzett. Sok év tapasztalata van pénzügy és adminisztráció területén, először különböző multinacionális cégeknél dolgozott, majd oktatás managementben.

16 év Indonéziában, a Közel-Keleten és Spanyolországban eltöltött év után 2018-ban költözött vissza a családjával Magyarországra.

Két felnőtt gyermeke van, Óbudán él a családjával. Szabadidejét szívesen tölti a Balatonon és nagyon szeret utazni.

Daniel Russell

Angoltanár

Daniel San Diegó-ból, Kaliforniából származik. Harmadik generációs tanárként kívülről-belülről ismeri a tanári pályafutás minden örömét.

Miután történelmet és németet tanult a San Diego-i Állami Egyetemen, Dan 2013-ban a Fulbright Teaching Assistantship Programban való részvétellel kezdte meg első tengerentúli tanári tapasztalatait Ausztriában. Itt fedezte fel a tanítás és az új nyelvek tanulása iránti szenvedélyét.

Kétéves Ausztriában szerzett tanítási tapasztalatát követően Dan úgy határozott, hogy kibővíti pedagógiai hátterét azáltal, hogy Spanyolországban tanári diplomát szerez.

Hogy tovább finomítsa tanári készségeit, és hogy egy új nyelvet és kultúrát ismerjen meg, Dan 2017-ben került először az ESB-be. Nagyszerű élmény volt az ESB csapatának tagjaként dolgozni, és pozitívan hozzájárulni a magyar gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztéséhez egy vonzó, diákközpontú megközelítésben az ESB-nél töltött két év alatt.

Miután egy rövid, egyéves időszakra visszatért Spanyolországba, ahol a társadalomtudományok oktatói oklevelet szerzett, Dan tudta, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen az ESB nagyszerű közösségébe. Izgatottan várja, hogy újra együtt lehessen a korábbi diákokkal, családokkal és kollégákkal, valamint, hogy az újakkal találkozzon.

Sophie Harris

Angoltanár

Sophie Harris eredetileg az alaszkai Wasillából származik. Bachelor of Science fokozatot szerzett történelem szakon a Southern Oregon Egyetemen. 

Miután különféle szakmákban próbálta ki magát, többek között mint pék, igazi elhivatottsága az angol, mint idegen nyelv oktatásához vezette. 2019-ben Sophie Melbourne-ben, Ausztráliában végezte el a CELTA-t, majd Budapesten telepedett le. 

Sophie most egy budapesti általános iskola és az English School of Budapest között osztja meg idejét, ahol vonzó és rugalmas tanítási megközelítést hoz. Sophie úgy véli, hogy egy idegen nyelv elsajátításával az emberek jobb szószólójává válnak önmaguknak és közösségeiknek és sok új lehetőséghez is jutnak. A tanítást óriási kiváltságnak tekinti, és nagyon élvezi az óráit.

Dave Long

Angoltanár

Miután 13 éves koráig Japánban töltötte a gyermekkorát, Dave biztosan megérti egy új nyelv tanulásának kihívásait és előnyeit. Amikor az Indiana állambeli Indianapolisba költözött, Dave a nyelvek és az oktatás iránti szeretetéből fakadóan az Indiana Wesleyan Egyetemen szerzett angol és írástudományi bachelor fokozatot.

Tanári pályafutása az elmúlt 7 évben abban a kiváltságban részesítette Dave-et, hogy sokféle tantárgyat taníthatott, beleértve az angolt, a művészetet, a zenét és a testnevelést. Világszerte tanított már, így többek között Dél-Koreában, Kínában és az Egyesült Államokban. Dave tisztában van azzal, hogy minden tanulónak egyedi tanulási szükségletei vannak, és ennek megfelelően alakítja az óráit, interaktív tevékenységeket, projekteket tervez, valamint történetmesélést és vizuális segédeszközöket használ. Az osztálytermen kívül Dave a természetből és a zenéből merít ihletet. Szeret kirándulni és táborozni, énekelni és zenélni… és a feleségét is, aki vele jön Budapestre!

Marcel Fanara

Angoltanár

Miss Marcel a Maryland-i Brookeville-ből származik. Kiskorában közelről figyelte édesanyját, ahogy angolt tanított nemzetközi diákoknak és cserébe számos új hellyel és kultúrával ismerkedett meg.

Történelmet, irodalmat és írást tanult a Franklin University-n Svájcban és a Swansea University-n Wales-ben. Edinburgh-ben megszerezte a CELTA képesítést, hogy megoszthassa az angol iránti szenvedélyét másokkal is. Azóta angolt tanított második nyelvként nemzetközi diákoknak és bevándorlóknak az Egyesült Államokban, valamint kínai középiskolásoknak és magyar általános iskolásoknak is. A kitérők és fordulatok közepette az utazás szeretete és a legkülönbözőbb emberek megismerése az, ami valójában előre viszi kalandjaiban.

Registration for our 2023-24 courses has started

Please contact us about registering for classes in September

Iratkozz fel az ESB hírlevélre!

Ne maradj le a hírekről!